boek een taxi in Eindhoven

Omtrent Schiphol is het voor taxi’s momenteel een drukte van belang. Dat meldt ANP. De treinstaking bij de NS stelt heel wat internationale reizigers voor hoofdbrekens. Op de luchthaven krijgen de nog werkende NS-medewerkers veel vragen over de overgebleven opties om Nederland door te reizen. Taxichauffeurs doen ondertussen goede zaken.

De internationale reizigers die naar Nederland zijn afgereisd, zijn vaak niet op de hoogte van de treinstakingen. Zoals de 33-jarige Lorena uit Buenos Aires. Zij zegt dat ze naar Groningen moet, om haar vriend te bezoeken. Ze heeft geen idee hoe ze daar moet komen nu er geen treinen rijden. “Misschien met de taxi, maar ik weet niet hoeveel dat kost”, zegt de Argentijnse, terwijl ze even uitrust op een bankje in Schiphol Plaza.

Iets verderop laat een medewerker in NS-uniform twee jonge backpackers weten dat hun enige optie om op hun bestemming te komen de taxi is. “Dat zal zo’n 400 of 500 euro kosten, maar dat is de enige mogelijkheid”, legt hij uit.

Lange rij

Bij de taxistandplaats van Schiphol vormt zich een lange rij. Een taxicoördinator moet een pas gearriveerde reiziger teleurstellen die naar Den Haag wil. Daar gaan volgens hem geen taxi’s heen. Een vrouw uit de Italiaanse regio Puglia zoekt verderop een taxi om in Amsterdam te komen, waar ze aan boord van een cruiseschip zal gaan. “Maar onze eerste ervaring hier is negatief. We hadden een taxi gereserveerd, maar die kwam niet opdagen”, zegt ze.

Vakbonden FNV, CNV en VVMC houden vrijdag regionale stakingen in het westen en noordwesten van het land, maar de NS legde het treinverkeer uit voorzorg in heel Nederland stil. Alleen tussen Utrecht en Schiphol rijden nog treinen, met een tussenstop op Amsterdam-Zuid.